Kiállítás Csíkszeredában Márton Áron püspök életéről

Márton Áron püspökké szentelésének 77. évfordulója alkalmából február 12-én, pénteken ünnepi emléknapot szervez Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága és Hargita Megye Tanácsa Csíkszeredában. Az ünnepi eseménysorozat része a Márton Áron emlékére összeállított kiállítás a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa szervezésében.

A kiállítás megnyitója február 12-én 17 órakor lesz a Márton Áron Főgimnázium MAGház klubtermében. Köszöntőt mond Gaal Gergely, a Márton Áron Emlékév Programbizottság elnöke, a kiállítást Tamás József segédpüspök nyitja meg, a kiállított munkákat Lázár Csilla, a Márton Áron Múzeum igazgatója ismerteti.

Az igazság védelmében, a szeretet szolgálatában című, Márton Áron püspök életéről szóló dokumentációs tárlat korabeli fotók, dokumentumok, újságcikkek és történeti leírások segítségével állít emléket a püspöknek, időrendben követi az ő munkásságát.

A vándorkiállítás anyaga egy hétig lesz megtekinthető a Márton Áron Főgimnázium MAGház klubtermében, ezt követően pedig a Megyeháza Galériában várja az érdeklődőket március 3-ig.

Kapcsolódók

Kimaradt?