Magyar kultúra napja Maros megyében

Közös ünneplésre hívja a marosvásárhelyieket a magyar kultúra napján a Maros Megyei Múzeum, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Látó szépirodalmi folyóirat, az András Lóránt Társulat, a Tiberius vonósnégyes és a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem január 22-én, 14 órától a Kultúrpalota  harmadik emeletén található klasszikus magyar művészeti galériába.

Az esemény fénypontja egy nem mindennapi tárlatvezetés lesz, ahol a legjobb magyar festők hagyatékát mutatják be a képzőművészet, a zene-, az irodalom- és a táncművészetekkel összekapcsolva. A rendezvényen, amelyre minden művészetkedvelőt várnak a szervezők, ünnepi beszédet mond Soós Zoltán múzeumigazgató, Gáspárik Attila színigazgató, Kovács András Ferenc, a Látó főszerkesztője, valamint Markó Béla költő.

Ugyanaznap, péntek este 6 órától a Maros Művészegyüttes székházában folytatódik a magyar kultúra napi ünnepség: Bálint Zsigmond és Barabási Attila Csaba Kibédi farsangi játékok című fotókiállítás megnyitójára kerül sor, amit a Maros Művészegyüttes legújabb produkciójának, az Itt a farsang, áll a bál című előadásnak a bemutatója követ.

A magyar kultúra napja előestéjén, csütörtökön este 6 órától a marosszentgyörgyi plébánia tanácstermében festészeti kiállítás nyílik. Dávid Gyöngyvér alkotásait Czirjék Lajos mutatja be, majd Bóni Roland a Himnuszt és Pataki Ágnes a Szózatot adja elő a Kolping család énekkara és az egyházközség kórusa közreműködésével.

A magyar kultúra napját Szászrégenben is megünneplik a Kemény János Művelődési Társaság szervezésében. Január 23-án, szombat délután 5 órától a radnótfáji református templomban Bogdán Zsolt kolozsvári színművész lép közönség elé Ady-estjével. A belépés felnőtteknek 10 lej, nyugdíjasoknak 5 lej, diákoknak ingyenes. 

Kapcsolódók

Kimaradt?