Hippolyt, a lakájjal zárta- és kezdi az évet a Csíki Játékszín

A klasszikus slágerbetéteket megszólaltató Hippolyt, a lakáj zenés vígjáték bemutatójával búcsúztatta az óesztendőt a Csíki Játékszín. Az élőzenés, teltházas produkcióra már hetekkel előbb elfogytak a jegyek Csíkszeredában, januárban azonban számos időpontban nyílik lehetőség a megtekintésére.

Teltházas nevetéssel búcsúztatta az óévet a Csíki Játékszín és közönsége: december 30-án mutatták be a Hippolyt, a lakáj zenés vígjátékot.  

A klasszikus, 1930-as évekbeli történet egy rózsadombi villába viszi a közönséget, ahol az urizálni kívánó újgazdag család arisztokrata szokásokat próbál fölvenni. A grófi házban korábban rutinos Hippolyt lakáj alkalmazása azonban összekuszálja a helyzetet. A mókás helyzetekkel bonyolódó cselekményben egyedül a közönség látja át az összegabalyodó szálakat, míg Hyppolit végszava a fölszabadító slusszpoént is elhozza: voltaképpen mindenki arisztokrata, csak nem mindenkinek sikerül annak is születnie.

A Csíki Játékszín Csiki Zsolt rendezésében látványos zenés szórakozást kínál: a közel háromórás produkcióban a színpadra kiperdülő színészek a jól ismert slágerekkel szórakoztatják a közönséget: Köszönöm, hogy imádott, Jaj de jó, a habos sütemény, Bőg a tehén.

Schneider családfőt Fülöp Zoltán alakítja, feleségét Márdirosz Ágnes, Terka lányukat Bokor Andrea, a címszerepet Veress Albert. Puskás László a sofőrként dolgozó úrfi, a képviselőt Lőrincz András Ernő alakítja, unokaöccsét Bilibók Attila. Mimi lokáltáncosnő szerepében Zsigmond Éva Beátát láthatjuk, a házi személyzet párosát Czikó Juliánna és Kosztándi Zsolt alakítja.

Az előadás díszletébe ötletesen beépítve, mintegy a villa belső udvarán muzsikáló zenekarban Ráduj Gábor, Boldizsár Szabolcs, Balázs Péter, Hompoth Arthur-Norbert, Gábor Szabolcs játszik. Olyan zenei kíséretet biztosítanak, mely a mai nemzetközi popzene pár akkordnyi áthallásával is humort teremt a színpadi helyzetek kiélesítésére.  

Az előadás zenei vezetője Bene Zoltán, a koreográfia Bóbis László és Zaiba Anikó munkája. Török Réka tervezte a jelmezeket, és ő Csiki Zsolt rendezővel együtt különben a díszlet megtervezője is.

Az óévzáró premieren a teljes stáb együtt kívánt boldog újévet a közönségnek.

A csíkszeredai közönség január 8-án és 10-én láthatja leghamarabb az előadást, 19 órai kezdettel, a további előadások időpontjai itt követhetők nyomon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?