Angyalváró mesejáték Csíkban: Hamupipőke

Karácsony előestéjén, december 24-én, csütörtökön 16 órától angyalváró programként tűzte műsorára a Csíki Játékszín Hamupipőke című mesejátékát Gimesi Dóra szövegkönyvéből, Budaházi Attila rendezésében. Az előadásra szeretettel várják az anyukákat, apukákat és a nagyszülőket, gyerekek és unokák kíséretében. Az angyalváró mesejátékra a belépő mindenkinek egységesen 7 lejbe kerül.

Egy kamaszlány édesapja messzire utazik, Ausztráliába. Mielőtt elindulna, lányának bemutatja az új mamát, akinek a gondjaira bízza. Az új mamának már van két lánya, de feladatának érzi, hogy a fiúsan szertelennek tűnő mostohalányát is megnevelje. Az édesapa halálhíre érkezik, hajója elsüllyedt. Az asszony és a lány kapcsolata elmérgesedik, a mostohalány gúnynevet kap nővéreitől: Hamupipőkének nevezik el és amikor a trónörökös meghirdeti a bált, melyen feleséget szeretne választani magának, Hamupipőkének  otthon kell maradnia borsót és lencsét válogatni.

Az előadás kiemelt támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

HAMUPIPŐKE

a Grimm-testvérek meséjéből írta: Gimesi Dóra

szereposztás: HAMUPIPŐKE: CZIKÓ JULIÁNNA; APA, Hamupipőke édesapja: PUSKÁS LÁSZLÓ; MOSTOHA, Apa új felesége: BARTALIS GABRIELLA; AMÁLIA, a Mostoha idősebbik lánya: DÁLNOKY CSILLA; EMÍLIA, a Mostoha fiatalabbik lánya: FEKETE BERNADETTA; KIRÁLYFI, hamarosan király, név szerint Fülöp: BENDE SÁNDOR; LEOPOLD, a királyfi komornyikja: VERESS ALBERT.

bűvész-konzultáns: MAESTRO BELLONI, koreográfus: ZAIBA ANIKÓ; díszlet-jelmeztervező: KELEMEN KATA; rendező: BUDAHÁZI ATTILA

Kimaradt?