Meghalt a Motörhead frontembere

Hetvenéves korában meghalt Lemmy, polgári nevén Ian Kilmister, a rockzene kultikus alakja, a Motörhead együttes alapítója és frontembere.

A zenekar keddre virradóra közölte a hírt a Facebook közösségi portálon. A brit énekes és basszusgitáros Los Angelesben hunyt el hétfőn. Az együttes tájékoztatása szerinta zenész a rák egy különösen agresszív formájában halt meg,betegsége rövid lefolyású volt, és Lemmy is csak december 26-án, két nappal hetvenedik születésnapja után értesült a diagnózisról.

"Nincsenek szavak, hogy kifejezzük megdöbbenésünket és szomorúságunkat" - írták az együttes tagjai a Facebookon, hozzátéve, hogy az elkövetkező napokban részletesebb tájékoztatást adnak majd Lemmy halálával kapcsolatban. „Addig is hallgassatok hangosan Motörheadet,hallgassatok hangosan Hawkwindot és játsszátok hangosan Lemmy zenéjét.Igyatok egyet... vagy többet. Sztorizzatok, ünnepeljétek ennek a nagyszerű embernek az életét, ő is ezt akarná” - írta a zenekar.

Több koncertet is lefújtak

A zenész Stoke on Trentben született 1945. december 24-én. A Motörheadet 1975-ben alapította, az együttes idén ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját.Előtte több zenekarban is szerencsét próbált, köztük volt a Hawkind is. Újító szellemisége révén az évek során Lemmy óriássá nőtte ki magát a rockzene világában, de hírhedt volt életstílusáról: a nők, a kábítószer és mindenekelőtt az alkohol iránti olthatatlan vágyáról.

A nagybajuszú rocklegenda egészségi állapota néhány éve kezdett romlani,2014 elején a bandának le kellett mondania európai turnéjátLemmy cukorbajának szövődményei miatt, és tekintettel az énekes egészségi gondjaira az elmúlt hónapokban is több koncertjüket lefújták. A zenekar nemrég veszítette el egy korábbi, szintén alapító tagját, Phil Taylor dobost, aki 61 évesen halt meg novemberben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?