Meghalt Nagy Kopeczky Kálmán bábszínész

Tragikus hirtelenséggel, 43 évesen meghalt Nagy Kopeczky Kálmán bábszínész, rendező, a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház társulatának vezetője.

Elhunyt a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház művészeti vezetője és rendezője. A 43 éves Nagy Kopeczky Kálmánt az éjszaka súlyos agyvérzéssel szállították a sepsiszentgyörgyi kórházba, ahol csütörtökön délután 4 órakor életét veszítette, tájékoztatott a kórház szóvivője.

Nagy Kopeczky Kálmán 1972-ben született Sepsiszentgyörgyön, 1994-ben Veszprémben végezte el a bábrendezői képzést. Karrierje kezdetén a baróti Művelődési Ház Ákombákom bábcsoportját vezette, majd 1998 óta a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház bábtagozatának művészeti vezetője és rendezője.

Nagy Kopeczky Kálmán az elmúlt évtizedekben több mint 40 bábelőadást rendezett és ezekben játszott szerepet a gyerekek örömére. Az általa vezetett sepsiszentgyörgyi társulat jelentős szakmai elismerésekkel is büszkélkedik, így az erdélyi bábszínházak közül, a Cimborák Bábszínház elsőként kapta a Nemzetközi Bábművész Szövetség egyik legrangosabb szakmai elismerését, az UNIMA  Kisdiplomát.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?