A Magyar Nyelv Napja Farkaslakán

November 13. a Magyar Nyelv Napja, ebből az alkalomból Erdély magyarlakta városaiban is ünnepi rendezvényeket tartanak.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont csatlakozott Hargita Megye Tanácsa rendezvénysorozatához, amelyet a Magyar Nyelv Napja alkalmával 2015. november 13-án tartanak a megye különböző helyszínein. A Székelyudvarhelyen székelő Forrásközpont Farkaslakán ünnepel, lehetőséget teremtve a helyi és környékbeli fiatalok és iskoláskorú gyermekek számára, hogy ezen a napon meglátogassák Tamási Áron szülőházát, az író testvérének, Ágnes néninek a felújított házát, illetve a Tamási Áron Művelődési Házat.

Részletes program:

12.00 - Koszorúzás Tamási Áron sírjánál

12.30 - Tamási Áron szülőházának meglátogatása, Tamási Erzsébet fia, Sipos Mátyás kalauzolásával

12.50 – a Tamási Áron Alkotóház meglátogatása Hadnagy Jolán, a Tamási Áron Művelődési Egyesület vezetője kalauzolásával

13.00 - Felolvasás irodalmi művekből a helyi művelődési házban

A magyar nép szellemi-kulturális öröksége és nemzeti identitása alapját jelentő magyar nyelv ünnepét 2009 óta április 23-án ünnepelik, 2011-től pedig november 13-án. A magyarországi Anyanyelvápolók Szövetsége kezdeményezésére elindított ünnepnap hazai megtartásáról még ez év júniusában döntött a szenátus, és nemrég ezt a parlament is megszavazta, így Romániában is a magyar nyelv napjává nyilvánították november 13-át.

A Magyar Nyelv Napja Farkaslakán elnevezésű rendezvénysorozat szervezői: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont partnerségben a farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesülettel és a Tamási Áron Általános Iskolával.

Kapcsolódók

Kimaradt?