banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Letiltotta a magyargyűlölő képviselő írásait az Adevărul

Letiltották az egyik legnagyobb bukaresti napilap felületéről a magyargyűlölő megnyilvánulásairól elhíresült képviselő publicisztikai írásait. Ezt maga az érintett, Bogdan Diaconu jelentette be, a honatya azt kifogásolja, hogy az Adevărul honlapján már nem teheti közzé rendszeresen véleményanyagait.

Diaconu legutóbbi cikkét törölte az Adevărul szerkesztősége, a képviselő írásának a magyarok vérengzése volt.

Diaconu törölt írását saját honlapján tette közzé, ebben a következőket írja: „Ma emlékezünk meg a majszini vérengzés 71. évfordulójáról, amikor az Erdélyből visszavonuló magyar horthysta csapatok bosszúból egy egész falut lemészároltak. Alig egy nappal korábban, vagyis tegnap, 246 képviselő az RMDSZ javaslatára megszavazta a Magyar Nyelv Napjának bevezetését. Romániában egyetlen módon lehet megünnepelni a Magyar Nyelv Napját: az erdélyi magyar elnyomás áldozatairól megemlékezve.” A teljes magyar fordítás ITT olvasható.

Diaconu azt állítja: írását a közzétételt követően pár perccel már törölték is az oldalról, a szerkesztőség ugyanakkor azt is közölte, hogy felfüggesztik a vele való együttműködést – tehát nem tehet közzé több írást az ismert bukaresti híroldal véleményrovatában. 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?