Mesés villámcsődületeket terveznek Sepsiszentgyörgyön

Népmeséket népszerűsítő villámcsődületeket tartanak Sepsiszentgyörgyön.

Ne csodálkozzon az a sepsiszentgyörgyi, aki szerdán a város valamely közterén vagy közintézményében sétálva hirtelen népmesei jelenet részesévé lesz. A Cimborák Bábszínház ugyanis mesés villámcsődületeket szervez szeptember 30-án, a Magyar Népmese Napján.

A magyar népmesék népszerűsítését célzó akción 10 színész és bábszínész vesz részt, akik szerdán, 11-17 óra között a következő helyszíneken bukkannak fel: Erzsébet Park, Központi Piac, Sugás Áruház előtti tér, adóhivatal, benzinkutak, vonatállomás, buszmegállók, városi buszok, pénzügy, stb.

A villámcsődületben résztvevő színészek és bábszínészek: Nemes Levente, Erdei Gábor, Diószegi Attila, Benedek Ágnes, D. Albu Annamária, Fekete Lovas Zsolt, Lukács Emőke, Páll Gecse Ákos, Nagy Lázár József és Nagy Kopeczky Kálmán.

A Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005 óta szerveznek ezen a napon, Benedek Elek születésnapján, a magyar népmesekincset, az olvasáskultúrát népszerűsítő rendezvényeket. A nagy mesemondó tiszteletére szervezett ünnepség sorozat hét végén Benedek Elek szülőfalujában, Kisbaconban kezdődött.

A helyi gyerekeknek a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház játszotta el a szegény ember királysága című előadást. Kedden pedig Kovászna városban tartottak szabadtéri interaktív mesebarangolást.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?