Új időpontban az ETV politikai-közéleti magazinja

Szeptembertől új időpontban jelentkezik az Erdélyi Magyar Televízió politikai-közéleti magazinja, a Többszemközt. Lokodi Imre szerkesztő-műsorvezető ezentúl pénteken esténként, 8 órától számít a televíziónézők figyelmére.

A Többszemközt című magazinműsor továbbra is a romániai magyarokhoz kíván szólni. „Elsősorban az aktuális hírekre, a minket foglalkoztató, életünket meghatározó történésekre kíván reflektálni, természetesen szem előtt tartva a véleménynyilvánítás szabadságát is. Műsorunk vendégei a helyi és országos politika azon jelentős, közismert személyiségei, akik maguk is a politikai-társadalmi folyamatok alakítói, így a Többszemközt által a nézők első kézből vehetik át a dolgok lényegét. Műsorunk kitekintése nyilvánvalóan ennél is szélesebb, hiszen a kisebbségi oktatás, a nemzeti kultúra, valamint az egészségügy politikai befolyásolóit is figyelemmel követi” – olvasható a szerkesztőség Maszolhoz eljuttatott közleményében..

„Tekintettel arra, hogy a jövő esztendő mozgalmas politikai életet ígér, a soron következő műsorokban mi elsősorban a közösségünk életét döntően meghatározó önkormányzati választásokra való felkészülést követjük figyelemmel, de természetesen a parlamenti választásokkal szemben sem maradunk közömbösek. Élünk tehát azzal a lehetőséggel, hogy a fejlemények részeseivé tegyük nézőinket, más szóval: nézzük együtt, amit különféleképpen látunk"– vallja Lokodi Imre a Többszemközt újonnan induló évadával kapcsolatosan.

Az ETV hetente jelentkező politikai-közéleti magazinja tehát a továbbiakban is mindenekelőtt a hírek hátterét kívánja közelebb vinni a nézőkhöz, rávilágítva olyan elemekre és összetevőkre is, amelyekre az információáramlás gyorsasága miatt a híradások nem térhetnek ki részletesebben.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?