Csütörtöktől újra Trendelő és Magyar Világ az ETV-ben

Közkedvelt műsorok új évadja indul az Erdélyi Magyar Televízióban. Így szeptember harmadikán, csütörtök este fél 7-től a Magyar Világ, 8 órától pedig a Trendelő is friss adással várja nézőit a képernyők elé.

A megszokott lehet más, a hagyományos lehet meglepő, a jól ismert lehet izgalmas – az új évadban is ezt próbálja bizonyítani az Erdélyi Magyar Televízió életmód magazinja, a Trendelő – olvasható Máthé Kincső PR-felelős maszol.ro-hoz eljuttatott közleményében.

A minden csütörtök este 8-kor jelentkező műsor hétről-hétre olyan témákat fogalmaz meg, amelyekkel bármikor találkozhatunk mindennapjaink során. Suba Zsuzsi, a Trendelő műsorvezetője azonban nem csupán a hagyományos, megszokott szemszögből igyekszik ezeket a kérdéseket megközelíteni, hanem – vendégeivel közösen – meglepőbb, szokatlanabb perspektívából is szeretne rávilágítani ezekre.

„Fontosnak tartjuk, hogy kicsit másképp láttassuk akár a legbanálisabb témákat is, hogy más fényben is megvilágítsuk azokat a kérdéseket, amelyekről úgy gondoljuk, hogy már semmi újat nem tudunk elmondani” – fogalmazta meg Suba Zsuzsi a műsor újraindulásával kapcsolatos gondolatait. A műsorvezető szerint ugyanakkor a Trendelő fontos szerepet játszhat abban is, hogy egyáltalán beszéljünk bizonyos tabutémákról, hogy nyitottabban, rugalmasabban viszonyuljunk olyan kérdésekhez, amelyeket talán eddig elutasítottunk.

„A következő hónapok csütörtök estéin többek között arra keresünk választ, hogy mit tegyünk, amikor úgy érezzük, nagyon kicsúszott a talaj a lábunk alól, kíváncsiak leszünk arra is, hogy tudunk-e élni panaszkodás nélkül, megvizsgáljuk, hogy valóban emberi dolog-e a tévedés, avagy meg tudjuk-e bocsájtani társunk hűtlenségét, ugyanakkor megnézzük azt is, hogy mennyire téma az örökbefogadás. Mindez, és még sok hasonlóan izgalmas kérdéskör kerül tehát a következőkben is a Trendelő középpontjába, amely a folytatásban is az életünkről szól, természetesen ezután is stílusosan” – áll a közleményben.

A Trendelőhöz hasonlóan friss lendülettel, ugyanakkor aktuális közéleti és külpolitikai kérdésekkel jelentkezik a Kárpát-medencei magyarság hírmagazinja, a Magyar Világ is. A műsor házigazdája, Barabási Tivadar továbbra is a megszokott időben, minden csütörtökön este fél 7-től számít nézői figyelmére.

 

Kimaradt?