Tai Chi bemutatóval és sportnappal indul az évad Temesváron

Hagyományaihoz híven a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház idén is lendületesen, mozgásworkshoppal és sportnappal indítja az évadot.

A minden évben megrendezésre kerülő egy hetes műhelymunka vezetője ezúttal Jászberényi Éva táncos, koreográfus, Tai Chi oktató volt.

A közel húsz fős csapat, melynek zöme kolozsvári, marosvásárhelyi és újvidéki főiskolai színész hallgató, egy hét leforgása alatt sajátíthatta el a Jang típusú Tai Chi Chung 24 lépéses mozgássorozatának alapjait. Jászberényi Éva egyéb elfoglaltságai mellett jelenleg is a budapesti Színház és Filmművészeti Egyetem tanára, mellette Shiatsu, Tai Chi és Chi Kung oktató. Pályafutását a balettintézet elvégzése után táncosként, majd koreográfusként kezdte, az 1990-es évek elején találkozott először a keleti mozgáskultúrával.

Saját bevallása szerint a szabad Tai Chi mozgás által erősödik a testtudatunk, a belső megtapasztalásunk és képessé válunk egyszerre befelé és kifelé figyelni, megérezni magunkat és a térben elfoglalt helyünket.

A műhelymunkát záró „bemutatóra” augusztus 29-én, délelőtt 11 órától kerül sor a színház Nagytermében, melyet a már hagyományossá vált sportnap követ augusztus 30-án, ahol a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház csapata futballban méri össze tehetséget leghűségesebb nézőinek csapatával.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?