Nem énekelhet Petrás Mária a Zsidó Kulturális Fesztiválon

Lemondták Petrás Mária csángó népdalénekes fellépését a Zsidó Kulturális Fesztiválon, miután a szervezők állításuk szerint megbizonyosodtak róla, hogy az énekesnő szélsőjobbhoz kötődő rendezvényeken lépett fel – számolt be az Origo.

A szervezők azt kifogásolták, hogy az előadó fellépett a Magyar Sziget fesztiválon, és énekelt a Hazatérés Templomában, aminek ifjabb Hegedűs Loránt a lelkésze. Böjte József, a fesztivál művészeti vezetője elmondta, korábban Petrás fellépett a Pomázon rendezett Wass Albert-maratonon, illetve énekelt Bakay Kornél születésnapján is, aki egy évtizede a Horthy katonái - Szálasi nyilasai kiállítást szervezte.

Böjte József szavai szerint erről beszéltek az énekesnővel is, aki elismerte, hogy énekelt ezeken az eseményeken, ezek után pedig együtt döntöttek arról, hogy kölcsönösen visszamondják a fellépést.

Petrás Mária a portálnak azt nyilatkozta: méltatlan lenne számára az is, ha most a negyedik osztálytól végigkérdeznék, milyen eseményeken szerepelt. „Belöktek egy pocsolyába, amiből nem is engedik, hogy fölálljak. Ha válaszolnék ezekre a kérdésekre, csak még mélyebbre merülnék" - mondta az énekesnő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?