Végetért a 15. Erdélyi Gitártábor a Bucsinon

Szombaton zárta kapuit a Bucsinon szervezett 15. Erdélyi Gitártábor, amelyen több mint hatvanan vettek részt.

Az idei tábort rendhagyónak nevezték a szervezők, hiszen az új helyszín mellett számos meglepetéssel szolgált a tizenötödik születésnapját ünneplő rendezvény. Megújult programstruktúra, két új workshop, meglepetés-zenélések, koncertek várták a résztvevőket, akik neves szakemberektől tanulhattak.

A hangszeroktatás fakultatív jelleget öltött, hogy a táborozók szabadon konzultálhassanak több oktatóval is. A tanárok a rock, jazz műfajai mellett a dob, vokál, hangtechnika, zeneelmélet és művészet-menedzsment rejtelmeibe is beavatták a tanulni vágyókat, akik a köztes időt gyakorlással, konzultálással, próbákkal töltötték ki.

A szakemberek közül Alex Man a dzsesszgitár műfaját ismertette, Michael Acker a basszusgitár illetve nagybőgő szerepéről beszélt a jazz zenében, Székely Voland ritmusgyakorlatot tartott, Koszorus Krisztina, a Koszika & The HotShots énekese énektechnikákat mutatott be.

A táborzáró gálaesten a résztvevők bemutatták a hét folyamán előkészített produkcióikat, lehetőséget kapva arra, hogy színpadra léphessenek társaik előtt. A nagysikerű gálaest után a 15. Erdélyi Gitártábor késő estig tartó örömzenéléssel ért véget.

Kapcsolódók

Kimaradt?