Partiumi Magyar Napok: műfaji kavalkád Szatmárnémetiben

A magyar heavy metal legsikeresebb „katonái”, az Ossian meneteléséhez a PMN hetében többen is csatlakoznak: a jól ismert rock-számokat meghökkentő párosításban előadó Budapest Voices, a történelmünk jeles eseményeit rockban felidéző Historica és a társadalomkritikus PASO.

Hangszerek helyett énekhangok szólnak a Budapest Voices koncertjén augusztus 19-én, szerdán, 21.30 órától a Tűzoltótorony tövében. A két éve alakult a cappella együttes 12 kiváló énekesből és egy ütőhangszeresből áll, repertoárjuk a Tankcsapdától kezdve a Quimby-n és PASO-n át a Magashegyi Undergroundig és a Kowalsky meg a Vegáig terjed.

A rock országútját több mint tíz éve „taposó” Historica a magyar történelem jeles és kevésbé ismert eseményeinek való felidézését tűzte zászlajára, s így természetes, hogy augusztus 20-án koncerteznek Szatmárnémetiben, 23 órától a Music'at Caffe & Pub-ban.

A PMN legnagyobb ska-buliját a Kossuth-kertben, augusztus 21-én, pénteken este, 22.30-tól tartják, a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) lép fel a nagyszínpadon. Zenéjük mellett a szövegre is érdemes figyelni, hiszen a PASO gyakran fogalmaz meg direkt vagy burkolt módon társadalomkritikus üzeneteket, illetve közvetít olyan értékeket, mint az egymás iránti tisztelet, egyenlőség, vagy éppen a diszkrimináció elítélése.

Augusztus 22-én, szombaton 20 órától a magyar heavy metal történetének egyik legsikeresebb együttesét, az Ossiant láthatják Szatmárnémetiben a műfaj rajongói.

A Partiumi Magyar Napok Kiemelt támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Bethlen Gábor Alap, Földművelődésügyi Minisztérium, Nemzeti Együttműködési Alap, Communitas Alapítvány.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?