Parádésan kezdődött a fúvósfesztivál Nagyváradon

Igazi örömzenéléssé változott a III. Parádé Fúvós fesztivál nyitókoncertje pénteken este Nagyváradon.

A három napos fesztivál első napján a Nagyvárad Szimfonikus Fúvószenekar kamaraegyüttese és a Varga Friderika vezette Mystique Majorette szórakoztatta a Holnaposok szoborcsoport mellett összegyűlteket. A megjelenteket elsőként Székely István, a fúvószenekar vezetője köszöntötte, majd átadta a szót Szabó Ödönnek, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezetőjének, aki a fúvószenekar életre hívásának ötletgazdája volt.

„Vigyék tovább a fesztivál jó hírét a nem nagyváradiak, a nagyváradiak pedig örüljenek annak, hogy ilyen csapatunk van” – kérte Szabó Ödön az egybegyűltektől, és emlékeztetett arra, hogy Romániában elsőként a váradi lett a Szimfonikus Fúvószenekarok és Együttesek Világszövetségének tagja.

A ritmusos, pattogó zenére sokan felkapták a fejüket, Székely István pedig nemcsak vezényelte a zenekart, hanem csörgődobot is használt, ezt a kisebbeknek is odakínálta. A közönség láthatóan szaporodott a bő másfél órás koncert ideje alatt. A koncert során többek között a Fool's Garden Lemon Tree, a Hello Dolly musical címadó dala mellett felcsendült a Lambada vagy Goran Bregovics Kalasnyikov című száma is. Nemcsak a dalok közben szólt az ütemes taps, a zenekar remek hangulatot teremtett és újrázott is a fellépés végén.

Szombaton, július 11-én este 19 órától a nemzetközi hírű Budapest Ragtime Band koncertezik a holnaposok szoborcsoportja mellett, vasárnap, július 12-én pedig ugyanabban az órában a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar muzsikál kórus és szólisták közreműködésével.

Kapcsolódók

Kimaradt?