Kolozsvárt és környékét is meg lehet ismerni az UNTOLD Fesztivál alatt

Utazási és kikapcsolódási lehetőségeket is kínál az UNTOLD fesztivál azoknak, akik más településről érkeznek Európa Ifjúsági Fővárosába és szeretnék megismerni Kolozsvárt és környékét. Az érdeklődők a klasszikus városnézés és a túrázás közül választhatnak.

Kolozsvár, a Tordai-hasadék és  a tordai sóbánya, Gyulafehérvár, illetve Segesvár és Szászfehéregyháza várja az Erdélybe érkező fesztiválozókat.

„Szeretnénk felhelyezni Kolozsvárt az egyre nagyobb számban Erdélybe érkező turisták célpontjainak térképére. Úgy gondoljuk, hogy az UNTOLD és egyéb fesztiválok és kulturális rendezvények által a világ megismerheti Erdély egyik legszebb városát” – Mihaela Călușer, a körutakat szervező Wens Travel vezérigazgatója.

Az első megálló: Kolozsvár. Az érdeklődők felfedezhetik a város látványosságait, egyediségét: a történelmi központ, az Óvár, a régi templomok, múzeumok, de még a Botanikus kert is benne van a programban. Mi több, egy kulináris sétán is végigviszik a turistákat.

Kolozs megye két legismertebb turisztikai célpontja közé tartozik a Tordai-sóbánya és a Tordai-hasadék. Torda városa az Erdélyi Szigethegység lábánál, Kolozsvártól 35 km-re fekszik. A mészköves talajnak köszönhetően a táj gyönyörű látványt nyújt, a környék egyik látványossága pedig a Tordai Hasadék Természetvédelmi Terület.

A Tordai-hasadék ritka karsztvidék: magas sziklák és meredek, éles gerincek, kőtornyok, sziklás völgyek, barlangok és boltívek sokasága teszi különlegessé a helyet. A hasadék több mint ezer növény- és állatfaj otthona, ezek közül sok a ritka, védett faj, mint pl. a vad fokhagyma, a szirti sas, a tiszafa, a berkenye, az alpesi fehér szegfű vagy a hajnalmadár.

A nagyméretű befektetéseknek köszönhetően mára a tordai sóbánya a sókitermelés múzeumává vált. A gondos átalakításnak hála, itt egyszerre, igazi összhangban létezhet történelem és legenda. A turisták egyre nagyobb számban érkeznek a világ minden tájáról, a sóbánya nemcsak szépségével, hanem gyógyerejével is vonzza a látogatókat.

Erdély történelmének egy másik jelentős helyszíne Gyulafehérvár. A kirándulás alkalmával, a Habsburg vár restaurált kapuján belépve két, egymáshoz közel álló, de mégis nagyon különböző templomot fedezhetünk majd fel. Ezt követi a három erődítmény és a többi műemlék meglátogatása. A középkori vár belsejében, az egykor katonák lakhelyeként szolgáló házak mára már vendéglőknek adnak helyet, amelyek ideálisak egy-egy helyi bor és jellegzetes falatok elfogyasztására.

Az útvonal talán legszebb látványossága Segesvár. Itt található Európa legszebb és legjobb állapotban megőrzött vára, amelyet még ma is laknak, és amely hiteles és látványos középkori architektúrával varázsolja el látogatóit. 

Az UNTOLD Fesztivál alatt a szervezők a kolozsvári szálláshelyek teljes lefoglaltságára számítanak, ezért a Hajnal-negyedi és a kőkerti (Hașdeu) bentlakásokban, illetve a hivatalos UNTOLD kempingben biztosítanak helyeket a fesztiválozók számára. A Györgyfalvi-negyedi Palocsay-kertben elhelyezett kemping 95 ezer négyzetméteren terül el, és 25.000 személy számára nyújt szálláslehetőséget. Úgy sátrak, mint lakókocsik befogadására alkalmas. A kempingbelépő négy napra összesen 49 lejbe kerül (+ Eventim.ro kezelési költségek) úgy a sátrazóknak, mint a lakókocsival érkezőknek. Jegyeket a kempingbe és a bentlakáshelyekre július 10-ig lehet vásárolni.

Az UNTOLD Fesztiválról

Az Untold Fesztivált július 30. és augusztus 2. között szervezik Kolozsváron, és az electro-dance-music olyan népszerű előadóit hozza Romániába, mint: AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA és DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE. A kolozsvári fesztivál színpadjain több mint 150 hazai, magyarországi és nemzetközi együttes és DJ lép fel, közöttük WU-TANG CLAN, ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman, Gramatik.

Az UNTOLD Fesztivál a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa programsorozatának legnagyobb szórakoztató rendezvénye, melyet a Share Föderáció szervez a Student Plus szervezettel partnerségben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?