Csíki Játékszín: vidám repertoárra hangolva

Jubileumot, népszerűséget és jócselekedetet egyaránt díjaztak a Csíki Játékszín évadzáró Gálaműsorán.

A díjkiosztó gálák formátumára hangszerelt ünnepségen a Full screen együttes közreműködésével filmzenéket és közismert slágereket szólaltatott meg a társulat. Amint azt beharangoztuk, a Gála egyben jótékonysági gyűjtés is volt a hallássérült Hudák Hanna megsegítésére.

Mint az est folyamán kiderült, többszörös ünnep az idei Gála a társulatnak: a Csíki Játékszínhez való 15 évi lojalitását köszönte meg Bartalis Gabriella, Szabó Enikő és Kozma Attila színművészeknek a színház alapítója és igazgatója, Parászka Miklós.

Az intézmény vezetősége által létrehozott Hunyadi László-díjat a társulat tagjainak kétfordulós szavazása eredményeként idén a sepsiszentgyörgyi származású Fekete Bernadetta nyerte el. A művésznő, aki három szerepben vívta ki az évadban társai szakmai elismerését (Pattanó Roziként a Kakuk Marciban, Klescs feleségeként az Éjjeli menedékhelyben, de az Édes Annában és Mária főhadnagyban is emlékezetest alakított), eredetileg matematika-fizika szakon végzett, majd Kolozsváron végezte el a színitanodát, és 2004-től a Csíki Játékszín színművésze.

 A Kulisszagyűrű-díjat idén Dósa Erzsébet súgó kapta. Czikó Juliannának és Veress Albertnek adta a szívét a Csíki Játékszín közönsége – a közönségszavazatok alapján ők vehették át a csíki intézmény Gálaműsorán „Az év legjobb színésze” díjat. Szintén a nézők voksai nyomán, az évadban bemutatott előadások közül a Parászka Miklós által rendezett Kakuk Marci vitte el a Közönségdíjat.

A Csíki Játékszín statisztikái szerint 44 886 néző váltott belépőt a társulat előadásaira, összesen 6854 bérletes látogatót tudhatnak magukénak – ez 410 törzslátogatóval több, mint előző évadban.

A következő évad előadásait máris óriásplakát hirdeti a Csíki Játékszín homlokzatán: Müller Péter Szemenszedett igazság című darabja, a Hyppolit, a lakáj filmvígjáték zenés színpadi változata, Spiró György Az imposztor című komédiája és Csehov Ványa bácsi című darabja szerepel az eljövendő kínálatban.

 

Czikó Juliánna Fekete Bernadetta Veress Albert

Kapcsolódók

Kimaradt?