Megnyílt az Ariadné textilművészeti tárlat Marosvásárhelyen (GALÉRIA)

Az az újdonság, hogy nincs újdonság – válaszolta Bandi Kati textilművész arra a kérdésünkre, hogy mi a 19. marosvásárhelyi Ariadné textilművészeti tárlat újdonsága. Ahogy azt a szerda esti megnyitón Nagy Miklós Kund művészeti író is megfogalmazta, az idén a hagyománytisztelet jellemzi leginkább a kiállítást. Természetesen vannak nem hagyományos munkák is. Például Puskei Sarolta kompozíciója Bolyai művére emlékeztette a kiállítást méltatóját.

A 19. Ariadné textilművészeti tárlaton 50 képzőművész mutatkozik be, az ország különböző részeiből érkeztek, Bukarestből, temesvárról, Nagyváradról is Marosvásárhely, Székelyudvarhely, vagy Gyergyóajfalu mellett, valamint Budapestről és Szegedről. Nagy Miklós Kund szerint, amióta Marosvásárhelyen rendszeresen megszervezik az Ariadnét, egyre többen figyelnek a textilművészetre, fedezik fel az abban rejlő lehetőségeket.

A Kultúrpalota földszinti kiállítótermeiben látható munkákról Nagy Miklós Kund elmondta, tematikájuk változatos, nem hiányolják sem a mesét, vagy a mítoszt, de a boldogság, a születés, a halál, sőt még a tudomány, vagy a természet iránti aggódás is megtalálható. A kiállított munkák között Hunyadi Mária, Nagy Dalma, Sajgó Ilona, Pacsika Lia alkotásait láthatjuk többek közt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?