Infinite Dance Festival: az első nap (VIDEÓ)

Néptánccal és mozgásművészeti előadással vette kezdetét az első Infinite Dance Festival Nagyváradon. A hat napos esemény első estéjén a Magyar Állami Népi Együttes, valamint a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház lépett fel.

https://www.youtube.com/watch?v=R0Mcun-8_Ao&feature=youtu.be

A tánc- és összművészeti fesztivál megnyitóján Czvikker Katalin, a szervező Szigligeti Színház igazgatója kiemelte: „A Szigligeti Színház megalakulása óta azt a nemes feladatot vállalta magára, hogy a térségben egyedülálló módon egyszerre képviseljen három előadóművészeti formát. Idén a tánc került előtérbe, és a Nagyvárad Táncegyüttes kezdeményezésére először hirdetjük meg az Infinite Dance Festivalt, amelynek célja, hogy megmutassa azt a fajta sokszínűséget, amely a tánc- és mozgásművészeteket jellemzi”.

Mihályi Gábor, a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke beszédében rátapintott: „Ha a huszadik század művészete a film volt, akkor a huszonegyedik századé a tánc lesz”.

A továbbiakban a Magyar Állami Népi Együttes Szarvasének című előadására került sor. A virtuóz táncosokat és zenészeket a közönség álló tapssal ünnepelte. Ezt követően a stúdióteremben Cári-Baczó Tünde mutatta be egyéni estjét a Szigligeti Stúdióban.

A fesztivál második napján, május 20-án fellép a Miskolci Balett Hamupipőke című előadásával, a stúdióteremben pedig a GroundFloor Group UNITER-díjas előadását, a Parallelt láthatja a közönség. 

Kapcsolódók

Kimaradt?