InfiniteDanceFestival Váradon: tánc minden mennyiségben

Május 19-én utcai örömtánccal veszi kezdetét az idén első alkalommal megrendezendő InfiniteDanceFestival. A Szigligeti Színház és a Nagyvárad Táncegyüttes által hagyományteremtő szándékkal megszervezett tánc- és összművészeti fesztivál hat napján kilenc társulat tíz előadását tekintheti meg a nagyérdemű.

A május 19-24 között zajló esemény programjának összeállításánál a szervezők a táncművészet sokszínűségét kívánták kiemelni: „Az alapszempont, hogy minél szélesebb műfaji kínálatból merítkezzünk, a sokszínűség jellemezze a programot, és természetesen, hogy rangban és minőségben kiemelkedő társulatok előadásait kínáljunk” – mondta Dimény Levente, a fesztivál művészeti igazgatója.

Az InfiniteDanceFestival programjában a profi táncegyüttesek mellett a táncművészeti főiskolák és a helyi amatőr tánccsoportok is megmutatkozási lehetőséget kapnak, a fesztivál kiegészítő programjai között pedig workshopokra, koncertekre és slampoetry-estre is sor kerül.

A fesztivál teljes programja és további információk az idf.szigligeti.ro oldalon érhetők el. Jegyek a színház jegypénztárában, keddtől péntekig 11 és 17 óra között, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon válthatók. 

Kimaradt?