Molnár Levente Cannes-ból: nem tudnék ennél jobban örülni

„Ami most van, már több mint elképzelhetetlen" – nyilatkozta Cannes-ből telefonon a Kolozsvári Rádiónak Molnár Levente kolozsvári színművész, aki a főhős barátját, Ábrahámot alakítja a filmfesztiválon lelkesedéssel fogadott Saul fia című alkotásban.

„Nagyon pozitív, hihetetlen visszajelzéseket kaptunk a filmre. Személy szerint továbbra is ott tartok, hogy nem tudom van-e bennem még egy negyed lépcsőfok az örömben felfele” – fogalmazott a színész. Molnár hihetetlennek tartja, hogy Kelet-Európa egyetlen versenyben szereplő filmjének ennyire jó a visszhangja.

Arra a kérdésre, hogy esélyesnek tartja-e a filmet a fődíjra, a színész kijelentette: „Én nem tudnék ettől jobban örülni. (...) Természetesen szurkolok, nem az van, hogy én nem szeretném, hogy bármit is nyerjünk ezzel a filmmel, de ami most van, már több mint elképzelhetetlen”.

Mint ismert, a nemzetközi sajtó lelkesen fogadta a holokausztfilmet, ami a kritikusok szerint teljesen új megvilágításba helyezi a koncentrációs táborok borzalmait. A Saul fiát a 68. cannes-i filmfesztivál első igazi revelációjaként értékelték. Az egyik legjelentősebb amerikai forgalmazó, a Sony Pictures Classics megvette a film észak-amerikai forgalmazási jogait. Az Arany Pálma-díj kiosztása és a záróünnepség május 24-én lesz Cannes-ban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?