Rosszkor sugározta a Pintilie-filmet a közszolgálati televízió

A pornográfia határait súroló erotikus jeleneteket láthattak vasárnap este 11 óra előtt a nézők a közszolgálati televízió kettes csatornáján, amiért 20 ezer lejes bírságot szabhat ki az intézményre a médiahatóság – írja az Evenimentul zilei.

A TVR 2 vasárnap este Lucian Pintile „Niki Ardelean, colonel în rezervă” című filmjét tűzte műsorára. Az erotikus jelentekben bővelkedő film harmincadik percében a két főszereplő meztelenül fekszik egy ágyon, Dorina Chiriac színésznő pedig teljesen kitárulkozik a kamerák előtt. A jelenetet 22.40-kor láthatták a nézők.

Az audiovizuális tanács tagja, Valentin Jucan az Evenimentul zileinek elmondta, a közszolgálati adó megszegte a törvényt, mert hasonló jeleneteket – korhatáros karikával – csak 23 óra után szabad sugározni. „Nem ez az első eset, hogy a TVR megszegi az audiovizuális törvényt. Húszezer lejes büntetést fogok javasolni a CNA ülésén. Indokolt a nagy büntetés, mert a közszolgálati televíziónak a magántévékénél nagyobb a felelőssége” – mondta Jucan.

A TVR programigazgatója, Irina Radu a lapnak azzal érvelt: „úgy tudta”, hogy erotikus tartalmak 22 óra után korhatáros karikával már sugározhatók.

Kimaradt?