Kötetet adtak ki a Ludas Matyi szerzőjének „szilánkjaiból”

Galambos Szilveszter „Szilánkjai” a Ludas Matyi folyóiratban nemcsak a magyarországi, hanem az erdélyi közönség előtt sem ismeretlenek, hiszen a lap még a diktatúra idején is átkerült a határon Erdélybe, példányait szívesen olvasták nálunk is.

Az idős szerző első, Szilánkok című kötetét, mely 1958 és 1993 között megjelent aforizmáiból kínál egy csokorra valót az olvasóknak, május 6-­án, szerdán este mutatták be a budapesti Szimpla kávézóban. Az Ars Universum Kft. gondozásában megjelent könyvet a szerző jelenlétében ismertették, aki az est végén dedikálta is a kötetet.

 A bemutató első részében Sándor Erzsi színművész beszélgetett a kötetet szerkesztő Nagy Zoltánnal, aki személyes élményeit is megosztotta a közönséggel, felidézve a jellegzetes micisapkájában, táskarádióval a fülén járkáló Galambos Szilveszter évtizedekkel ezelőtti alakját.

A könyvbemutató hangulatát fokozta Varga Ferenc József – ahogy önmagát jellemezte: „országszerte ismeretlen humorista” – és Láng Balázs színművész, akik dallal, humorral és természetesen néhány „szilánk” felolvasásával kedveskedtek a közönségnek, majd Galambos Szilveszter is felidézett életéből néhány momentumot, és a dedikálás előtt az ajándékba kapott szájharmonikát is megszólaltatta. 

Kimaradt?