Útlevél a '90-es évekbe: Moncsicsi és emlékesfüzet (GALÉRIA)

Újraélné gyerekkora legszebb perceit? Szeretne ismét önfeledten, gondokkal nem törődve játszani? Erre nyújtott lehetőséget a Hello ’90 nap, amelynek eseményeire a többség felnőttként lépett be, de kivétel nélkül mindenki gyerekként távozott. A kiállítással, koncerttel, játékokkal és bulival fűszerezett napot az RMDSZ és az Önkéntes Klub szervezte szombaton Kolozsváron. 

A mi időnkben nem így volt - hangzik el sokszor ez az örökérvényű a mondás az idősebb korosztályoktól. A generációk közötti különbségek mindig jelen vannak és lesznek is, ám szombaton be is igazolódott, hogy mennyire más volt a huszas éveikben járók gyerekkora.

Több mint ezer ember akarta újra megtapasztalni a '90-es évek hangulatát, és akart visszautazni az időben, hogy találkozhasson rég elfeledett gyermekönmagával. Akik beléptek az épületbe, útleveleket kaptak, amelyek segítségével utazhattak az évek között.

Kivétel nélkül mindenki arcáról mosoly sugárzott, és habár a személyik alapján felnőttek voltak, gyermeki kíváncsisággal rohamozták meg a rég nem látott játékokat. A kiállításon mindenki megtalálta kedvencét, legyen az Game Boy, kazetták, kifestős könyvek vagy a Moncsicsi maci. A kíváncsiskodás után a Hello ’90 napot egy közös tánc nyitotta meg, a régi idők slágereivel fűszerezve. A szél és a hideg idő senki kedvét nem szegte, és a kinti programokon is rengeteg résztvevő volt.

https://www.youtube.com/watch?v=EqtcPlerKEE&feature=youtu.be

Versenyt is hirdettek a szervezők, a legjobb csapat Untold fesztiváljegyeket kapott jutalomként. A jutalomért különböző hajmeresztő akadályokat kellett leküzdeni, mint pl: gumizás, ugrókötelezés, gyurmázás és emlékesfüzet-készítés.

Kvízjátékkal is készültek az esemény megálmodói, amelyen kiderült, ki mennyire mozog otthonosan a '90-es években. És persze nem maradtak ki az akkori PC játékok sem, így a versenyzők megmutathatták mennyire emlékeznek a Tetris-re, Nokia Snake-re vagy Mariora.

Az egyetem parkolójából folyamatosan a '90-es ének slágerei szóltak, és senki nem lepődött meg azon, hogy felnőtt férfiak is önfeledten énekelik az Aqua Barbie Girl sokatmondó dalszövegét.

A főszervezők (Doki Emese, Nagy Eszter és Szabó Hanna) elárulták, hogy azért hozták létre ezt az eseményt, mert úgy gondolták, a '90-es évek kötik össze a legtöbb fiatalt. Szerettek volna valami olyat létrehozni, amellyel az erdélyi magyar diákokat összehozhatják, és valami újat nyújthatnak nekik.

Nem számítottak ekkora érdeklődésre, maximum 300 résztvevőre, épp ezért az ezernél is több érdeklődő teljesen pozitív visszajelzés volt számukra, és a jövőben is terveznek hasonló programokat.

A versenyszámok alatt különböző előadások és film-, rajzfilmvetítések is szórakoztatták az érdeklődőket, amelyeket az Erdélyi Humorfesztivál kolozsvári előválogatója zárta. A '90-es évek a V-tech és az Ufo Update koncerttel zárultak, amely alatt még nosztalgiázhattak a résztvevők.

Hello '90, viszlát '90!

Kapcsolódók

Kimaradt?