Erdélyi turnén a Fölszállott a páva művészei

Három erdélyi városba hozza el a nagysikerű népzenei és néptáncos tehetségkutató erdélyi és magyarországi fellépőit a Tokos zenekar.

Közel hatszázezren ültek a képernyők előtt az egész Kárpát-medencében tavaly áprilisban, és izgulták végig a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató döntőjét. A műsor hatására több csoport, kisközösség kezdett a műfaj iránt érdeklődni. Ezt a folyamatot szeretné erősíteni a kolozsvári Tokos zenekar azzal, hogy a hazai közönség elé is elhozzák a műsor hangulatát és Fölszállott a páva Erdélyi Turnét szerveznek.

A fiúkban – elmondásuk szerint – mai napig intenzíven él a műsor emléke és élményei, vagyis a Páva- hangulat. Többek közt ezt szeretnék megmutatni és átadni az erdélyi közönségnek.

A szervezőknek nem titkolt szándékuk az ifjúságot is megszólítani, tekintve, hogy a rendezvény az Iskola másként héten kerül megszervezésre, így abban bíznak, hogy a fiatal generáció minél több tagja kedvet kap a néptáncra, népzenére és érdeklődni kezd a műfaj iránt.

A tehetségkutató két évadában fellépő erdélyi és magyarországi együttesek és előadók április 9-én a Kolozsvári Magyar Opera, 10-én a marosvásárhelyi Kultúrpalota, 11-én pedig a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színpadán állnak a közönség elé. Valamennyi előadást táncház követ, ahol a fellépő zenészekkel, táncosokkal lehet együtt mulatni.

Fellépők:

Kacsó Hanga Borbála – Szolnok

Csercsel Énekegyüttes – Budapest

Debreceni Népi Együttes – Debrecen

Herczeg Hajnalka és Hajdara Tamás - Budapest

Harmadik zenekar – Kolozsvár

Tokos zenekar – Kolozsvár

Ördögborda Néptáncegyüttes – Balánbánya

Bekecs Néptáncegyüttes – Nyárádszereda

Szilak Legénytánckar – Erdély

Melles Endre – Tusnádfürdő

Nagy Noémi Kriszta - Balánbánya

Kapcsolódók

Kimaradt?