Kiesett Antal Timi A Dal középdöntőjéből

Csemer Boglárka „Boggie”, Szabó Ádám, Mujahid Zoltán és a Spoon együttes jutott tovább A Dal című showműsor, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének február 28-i döntőjébe. A bánffyhunyadi Antal Timi kiesett.

Csemer Boglárka „Boggie” és a Wars For Nothing című dal, illetve Szabó Ádám és a Give Me Your Love című szerzemény egyaránt 47 pontot kaptak, így osztoztak az első középdöntő első helyén. Mögöttük végzett 43 ponttal Mujahid Zoltán a Beside You című dallal.

A első középdöntőben a négy zsűritag - Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese (a zsűri elnöke), Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója és Pierrot előadó, dalszerző, producer - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők sms-ben vagy mobil applikáció segítségével szavazhattak a produkciók elhangzása alatti három percben 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így lett meg a három továbbjutó. A negyedik továbbjutó a tévénézők szavazataival a Spoon lett a Keep Marching On című dallal.

A jövő hét szombaton, február 21-én esedékes második középdöntőn Dallos Bogi, Éliás Gyula Jr. és a Fourtissimo, Gájer Bálint, Ív, Oláh Gergő, az Other Planet, a Passed, Szűcs Gabi és Wolf Kati lép színpadra.

A Dal február 28-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.

Kapcsolódók

Kimaradt?