Bálint-napi hangverseny a Vigadóban

Február 14-én, szombaton 18 órától hallgatható meg a Csíki Kamarazenekar hangversenye a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében.

A Csíki Kamarazenekar 2001-ben alakult zeneszakos egyetemi hallgatókból és lelkes fiatal hangszertanárokból. Visszatekintve hatalmas fejlődést és komoly tevékenységet tudhat maga mögött az együttes.

Az első koncert még saját erőből jött létre Szőnyi Zoltán marosvásárhelyi karmester vezényletével. A sikeres hangversenyt továbbiak követték, az évek folyamán a Csíki Kamarazenekar koncertjei már komoly résztvevőjévé váltak a Székelyföld kulturális életének.

A szakmai fejlődés bizonyítéka, hogy 2004-től már nemzetközi szinten elismert zenei személyiségek is elvállalják a zenekar zenei irányítását, mint: Ménesi Gergely (Budapest), I. Ionescu-Galaţi (Brassó), Béres Melinda (Kolozsvár) Steffen Schlandt (Brassó), ifj. Koppándi Jenő (Budapest), Kaspar Zehnder (Svájc), Urlike Titze (Drezda), Shinya Ozaki (Japán) stb.

A Csíki Kamarazenekar a budapesti Zeneakadémián is bemutatkozott. Erről a koncertről a felvételt készített a Duna televízió, valamint a Bartók rádió, ugyanakkor a Duna televízió egy dokumentumfilmet is készített a zenekarról. A Csíki Kamarazenekar nagyban hozzájárul a régió kulturális életének fejlesztéséhez, valamint a klasszikus zenei műveltség népszerűsítéséhez. Fennállása alatt a zenekar többször vendégszerepelt Magyarországon és eljutott Svédországba is.

Műsoron:

A. Vivaldi: g-moll Concerto grosso Rv 578                           

Vasily Kalannikov: Szerenád vonósokra                                              

Arthur Foote: Szerenád vonóskra Op. 25                           

Anton Arensky: Variációk egy Csajkovszkij témára

A belépők értéke 10 lej. Elővételben kapható a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadások előtt egy órával.

Az esemény facebook oldala itt.  

Kimaradt?