Diákok adják elő Váradon a Diótörő és egérkirály musicalt

Hat nagyváradi iskola: az Ady Endre Líceum, a  Szent László Római Katolikus Gimnázium, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Szacsvay Imre Általános Iskola és a Művészeti Líceum diákjai lépnek színpadra, hogy előadják a Diótörő és egérkirály című musicalt. A produkció a Színház az iskolában, iskola a színházban program részeként valósult meg.

Csütörtökön és pénteken egyaránt 19 órától, két szereposztással mutatják be a Szigligeti Színházban a Diótörő és egérkirály című musicalt.

Három éve, a kulturális minisztérium támogatásával folyik Nagyváradon a Színház az iskolában, iskola a színházban program, ennek révén valósult meg ez az előadás, mondta Czvikker Katalin, a nagyváradi Szigligeti Színház menedzserigazgatója, aki azt is elárulta, hogy a december 22-i előadást árvaházakban élő gyermekcsoportok látogathatják majd, megkeresik  a történelmi egyházakat is, hogy az azok nyilvántartásában szereplő hátrányos helyzetű gyermekeknek is felajánlják ezt a lehetőséget. A család típusú házak vezetőinek a sajtón keresztül ajánlották fel a lehetőséget a csatlakozásra, ők Derzsi Pálma művészeti titkárt keresheti a 0721/944-188-as telefonszámon ez ügyben.

A fiatalok mellett az egyik szereposztásban Peller Károly (Egérkirály), a Budapesti Operettszínház művésze játssza majd a címszerepet, valamint Daróczi István, Hanyecz-Debelka Róbert, Csepei Róbert lés Oláh Anikó bábszínészek, a Lilliput Társulat tagjai is színpadra lépnek. Szőke Kavinszki András, a Lilliput Társulat vezetője szerint mindenképpen köszönet illeti azokat, akik részt vettek az előadás megvalósításában. A jó hangulatú sajtótájékoztatón egyébként Tóth Tünde színművész, az előadás rendezője és Baczó Tünde koreográfus is  hangsúlyozta, mekkora élmény volt a fiatalokkal dolgozni, és Peller Károly is elismeréssel szólt a fiatalok lelkesedéséről,  energiájáról és tehetségéről is.

Az előadás diákszereplői közül Wagner Áron (Karl és Diótörő) és Viezer Balázs (Egérkirály) alakítója is, előbbi szűkszavúbban, utóbbi bővebben beszélt arról, mit is jelentett nekik a próbafolyamat, a barátok megtalálása és saját személyiségük fejlődése. A musical zenéjét Szomor György szerezte, Varga Imre volt a korrepetitor, a díszlet és jelmez Florina Bellinda Vasilatos munkája.

 

Kimaradt?