Középiskolásoknak hirdettek meg esszépályázatot a székely jövőképről

A Székelyföldi Napok egyik eseményeként a Marosvásárhelyi RMDSZ, a múlt történéseinek felelevenítésén túl az élet jövőbeni lehetőségei felé kívánja terelni régiónk ifjúságának gondolatait egy esszépályázat révén. Jövőm Székelyföldön címmel várnak írásokat IX–XII. osztályos székelyföldi diákoktól.

A szerzőknek a múlt öröksége és a jelen értékei alapján, egy olyan jövőképet kell vázolniuk, amelyben megmutatják saját székelyföldi jövőképüket, ugyanakkor az esszét olvasó székelyföldi fiataloknak is járható utat mutatnak. A pályázat hirdetői bíznak benne, hogy sok középiskolás fiatal érez majd késztetést valódi életérzésének tisztázására az írás révén, és gondolatainak megosztásával hiteles megbízatást fog adni az előtte járó nemzedékeknek, közös dolgaink mai felelőseinek.

Az esszéket (2–4 oldalas terjedelemben, másfeles sorközzel, 12-es méretű Times New Roman betűkkel) esszepalyazatms@gmail.com címre várják 2014. október 3-ig. Amennyiben szükséges, ugyanezen a címen lehet kérdéseket is feltenni. A beküldött esszékre egy online felületen lehet szavazni. Az esszék helyezését a szakmai zsűri és az online szavazás eredménye dönti el. Eredményhirdetés és díjkiosztás október 11-én.

Kimaradt?