Bereczki Zoltán lép fel a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalmon

Csütörtökön, augusztus 28-án kezdődik Kézdivásárhelyen az Őszi Sokadalom, amelyet a háromszéki közösségi élet, művészet, gasztronómia és kézművesség „értékszüreteként” tartanak számon.

Az egész hétvégét felölelő fesztivál számos szabadtéri és benti helyszínen, naponta délelőttől késő éjszakáig zajlik majd. A részletes program megtalálható itt.

A szervezők közleménye szerint Kállay-Saunders András személyes okokra hivatkozva lemondta péntek esti fellépését, helyette Bereczki Zoltán, az EmeRTon­díjas magyar színész, énekes és zenei producer lesz a Sokadalom vendége.

Bereczki Zoltán karácsonyi koncertjével járt már Kézdivásárhelyen, az Őszi Sokadalom színpadán viszont először lép fel. Koncertje augusztus 29-én, pénteken 21 óra 45 perckor lesz, repertoárjában legnagyobb slágerei, közismert pop-dalok, és a tőle jól megszokott profizmus és kirobbanó energia szerepel – ígérik a szervezők.

Az előrejelzések szerint nem kell nagy esőtől tartaniuk az Őszi sokadalomra készülőknek, hűvös estékre viszont számítani kell: „pénteken száraz, napos, de mérsékelten meleg időre van kilátás. A déli órákban 24°C-ig emelkednek a mutatók, az esti órákban igencsak visszaeshetnek, akár 11°C-ig, ezért ajánlott rétegesen öltözni, hogy a késő esti programokat didergés nélkül élvezhessük. Szombaton fátyolfelhőzet alakulhat ki, sokat süt majd a nap, a hőmérséklet 24 és 26°C között alakul, de az éjszakával ismét 13°C-ig eshet vissza a hőmérséklet. Az „Értékszüret” utolsó napján is a napsütésé lesz a főszerep, csapadékmentes, kellemes nyárvégi időre számíthatunk, enyhe felmelegedéssel (a csúcsértékek 27°C-ig emelkednek), éjszaka 14–16°C közé esnek vissza a mutatók, ezért ismét ajánlatos melegítőt venni magunkhoz” – figyelmeztet a rendezvény honlapja.

A fesztivál idejére külön buszjárat indul a városhoz tartozó falvakra, Kézdivásárhely–Nyujtód útvonalon. Indulás naponta Kézdivásárhelyről, a régi kaszárnya épülete elől 17.30, 18.30, 19.30, 22.00, 24.00 és 01.00 órakor, Nyujtódról: 18.00, 19.00, 20.00, 22.30, 00.30, 01.30 órákban. A buszjárat pénteken, szombaton és vasárnap üzemel és ingyenes.

Kimaradt?