Egyhetes tánctáborban izzasztottak kezdőket-haladókat (GALÉRIA)

A Kolozs megyei Reketón, a La Ionel Panzióban szervezték meg augusztus 17 és 22. között az első országos kortárs tánctábort, amelyen mintegy harminc résztvevő vett részt, többek között bukaresti, kolosvári, marosvásárhelyi , brassói táncosok, tánckedvelők, színművészetisek és koreográfia-szakosok.

A táborlakók egy teremben, két csoportra osztva - kezdők és haladók - gyakoroltak Bordás Attila vezetésével, aki Fekete Lovas Zsolt színész, zenész segítségével szervezte a tábort. Az embert próbáló leckék három-három órán át tartottak, az éppen pihenőknek sem kellett tétlenkedniük, ha kedvük volt rá, mini-performanszokat készíthettek. Az esti órákban olyan alkotóktól tekintettek meg filmeket, mint Pina Bausch, DV8 Physical Theatre, Wim Vandekeybus.

Az érdeklődők egy része korábban is vett részt Bordás Attila óráin, de sokan először léptek kapcsolatba a tánccal. Ők a táborszervező elmondása szerint a többiekhez hasonlóan meghatottan távoztak, úgy érezték, szakmailag is, a hangulatot, az emberi kapcsolatokat tekintve sokat kaptak.

A tábor exkluzív fotósa Rancz András volt, a jövőbeli tábor nemzetközi jellegét többek között a Novák Péter koreográfus, rendező, színész és a Kultúrpart biztosítja. Az idei találkozót a sepsiszentgyörgyi városi tanács, a Demmers Teahouse, Kovács István, Jánosi Ferenc és Mădălin Guruianu segítette.

Az idei tábor egyben egy jövőbeni nemzetközi projekt első lépését is jelenti, amelyet a következő évben terveznek megszervezni. A szervező kibővített létszámról beszélt, mintegy száz résztvevőről és nemzetközi táncoktatókról, a tábor fesztiváljellegéről, amelyen az intenzív kurzusok után többnyire olyan jazz zenekarok lépnének fel, mint a Moonlight Breakfast vagy a Besh o droM.

Kapcsolódók

Kimaradt?