Ez történt a Kolozsvári Magyar Napok nulladik napján

A Kós Károly-emlék- és teljesítménytúrák megszervezésével és Kádár Tibor kiállításának megnyitójával elkezdődtek szombaton az ötödik Kolozsvári Magyar Napok – számoltak be a rendezvénysorozat nulladik napjának eseményeiről a szervezők.

A festőművész tárlatát a Szépművészeti Múzeumban nyitották meg délután. Amint a felszólalók is elmondták: Kádár Tibor közel negyvenöt év után látogatott haza Magyarországról Kolozsvárra. A művészt pedig Kántor Lajos, a Kolozsvár Társaság elnöke méltatta. Magdó János leköszönő főkonzul örömét fejezte ki, hogy az általa vezetett intézmény közreműködhetett a kiállítás létrejöttében.

Az ötödik Kolozsvári Magyar Napok nyitógáláját vasárnap este tartják a sétatéri színházban. Ezen a Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas rendező-koreográfus által színpadra állított Székely Dózsa György c. táncjátékot láthatja a közönség, közreműködik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. Szintén vasárnap szerveznek első ízben Lovas Napot is a Kerekdombon.

Közben a szervezők a rendezvény Facebook-oldalán arról számoltak be, hogy „valami meglepetés” készül a jövő hétre. A mellékelt képeken látható, amint munkások ácsolnak valamit a Fogoly utcában. A rendezvénysorozat egsz heti programja itt tekinthető meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?