Közzétették a 13. Partiumi Magyar Napok teljes programját

Augusztus 18-án veszi kezdetét az idei, a sorban a 13. Partiumi Magyar Napok (PMN): a teljes programot csütörtök délben hozták nyilvánosságra a szervezők. Tíz helyszínen, négy színpadon zajlanak majd az események, több mint száz rendezvény.

Negyedik éve tart egy-egy héten keresztül a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozata és évről évre több program várja a szatmáriakat és a más megyékből külön egy-egy rendezvényre érkezőket. Idén lesz az eddigi programokban leggazdagabb PMN: több mint száz esemény szerepel a csütörtökön létrehozott végleges műsorban. Ezt Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, Pataki Csaba szenátor a társszervező RMDSZ részéről, Szőcs Péter a szervező Identitas Alapítvány elnökeként és Stier Péter, mint a PMN fő szervezője hozták nyilvánosságra.

A sajtótájékoztatón elhangzott: A szervezésben közreműködött 23 civil szervezet, támogatóként pedig 60 cég állt a rendezvény mellé. Támogató volt Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a Szatmár Megyei Tanács is, valamint több pályázati alapból is sikerült támogatást szerezni, így jött össze a teljes, 300 ezer lej körüli költségvetés.

Kapcsolódók

Kimaradt?