Öngyilkossági hullámtól tartott a magyar köztévé

Nem a gyorsaságot, hanem a körültekintést tartották szem előtt, ezért közölték csak később a Magyar Televízió Robin Williams halálhírét. Egy sztár öngyilkossága szakértők szerint könnyen öngyilkossági hullámot indíthat el ugyanis – indokolták az MTVA kedd délutáni közleményében.

Múlt héten Bajor Imre halálhíre maradt ki a Magyar Televízió Híradójának szerda esti főkiadásából, bár aznap kora délután közölték már, hogy a színművész reggel súlyos betegségben elhunyt. Robin Williams halálhíre magyar idő szerint kedden kora hajnalban, 1 óra után jelent meg az itthoni hírportálokon. A közmédia reggeli tévéhíradóiból azonban kimaradt, bár az amerikai színészt és komikust világszerte ismerték, filmjeit itthon is milliók szerették.

„A művész halála a feltételezhető öngyilkosság miatt ugyanakkor körültekintést és visszafogottságot igényel (igényelne) a médiától. Egy sztár öngyilkossága ugyanis – szakértők szerint – könnyen öngyilkossági hullámot indíthat el. A Híradó foglalkozik Robin Williams halálával, de igyekszik megadni hozzá azt a keretet, amivel talán elkerülhető, hogy újabb öngyilkosságok történjenek. Ezért szólal meg pszichológus, NMHH szakember a Híradónkban. Ahhoz, hogy ezeket az embereket meg tudjuk szólaltatni, időre van szükségünk. Ez esetben nem a gyorsaságot tartjuk szem előtt, hanem a körültekintést" – indokolták az MTVA-tól a Hír24-nek azt, miért nem mondták be a reggeli híradókban, hogy meghalt Robin Williams.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?