Vendégművészeket hívtak a Tein Teátrum színészei új előadásukhoz

A fogantatástól a születésig negyvenkét hét telik el. Ebben az időszakban játszódik a Tein Teátrum keretében bemutatott Pintér Béla-darab. Különleges felállásban kerül sor a hatodik felolvasó-színházi estre június 30-án, hétfőn 20 órától. A megszokott hármas (Derzsi Dezső, Kolcsár József, Pálffy Tibor) ezúttal vendégművészeket hívott: Albu Annamária, Benedek Ágnes, Gajzágó Zsuzsa, Kicsid Gizella, Erdei Gábor, valamint Kónya Ütő Bence vesz részt az előadásban.

A rendezvény szervezője a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa és a Tein Teaház, támogatja a Bethlen Gábor Alap.

A darab hőse nem egy születendő gyermek vagy édesanyja, hanem egy szülész-nőgyógyász. Gyász, szerelem, hit, hitetlenség, jó és rossz döntések keverednek Dr. Virágvári Imola életének eme kilenc drámai hónapjában. Minden döntésének meglesz a következménye, a darab végén pedig kiderül, hogy mit hoz a 42. hét: születést vagy halált.

Pintér Béla a magyar kortárs színház egyik meghatározó alakja, a sepsiszentgyörgyi közönség a tavasszal láthatta a Parasztopera című előadását, a rendező-társulatvezető darabjai nemrég jelentek meg kötetbe szerkesztve.

Kapcsolódók

Kimaradt?