Egy tehetséges kamasz rendezi a Paksi Képtár új kiállítását

Egy fotóművésznek készülő, tehetséges paksi diák, Orsós Bence rendezi és mutatja be a Paksi Képtár új kiállítását a magyarországi Múzeumok éjszakáján.

Először vesz részt a Múzeumok éjszakáján a Paksi Képtár, amelynek igazgatója egy tehetséges fiatalnak, Orsós Bencének adott lehetőséget arra, hogy kiállítással, tárlatvezetéssel fogadja a közönséget.

Bence évek óta növendéke a Pro Artis Művészeti Iskolának, „mindenhez nagyon érzékenyen nyúl hozzá" - mondta Prosek Zoltán igazgató. Hozzátette: a fiatalt azzal bízta meg, hogy a képtár gyűjteményéből válogasson és rendezzen be egy kiállítást.

Az est folyamán Prosek Zoltán és Korpácsi Ferenc gyűjteménykezelő kalauzolja majd az óránként induló tárlatvezetésen a vendégeket, akik megismerhetik a képtár múltját, jelenét, jövőjét, bejárhatják a közönség előtt máskor zárva tartott termeit. A rendezvény vendége lesz a szakma által az egyik legtehetségesebb pályakezdő festőművésznek tartott Nemes Márton, akinek munkáit ősszel egy kamarakiállításon láthatja a paksi közönség - emelte ki az igazgató.

Két zenés eleme is lesz a Múzeumok éjszakájára összeállított programnak. Lemezbemutató koncertet tart a Tóth Viktor Aura Trió, és 21 órakor indul Karafiáth Orsolya, Legát Tibor és Kopasz Tamás Elvis zenés tébolynak titulált performansza.

Kapcsolódók

Kimaradt?