Múzeumok Éjszakája a Székely Nemzeti Múzeumban

A sepsiszentgyörgyi  Székely Nemzeti Múzeum Szent Iván tiszteletére idén is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt: tárlatvezetéssel, játékokkal, koncerttel és filmvetítésekkel várja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján, június 21-én. A nyári napfordulókor zajló programot Kocs Irénke muzeológus tárlatvezetése indítja, mely a varázslatos rovarvilágot feltáró időszakos kiállításba kalauzolja a látogatókat. Délután a múzeumkert várja az aprónépet, ahol mindenki kedvére válogathat a „bogaras” foglalkozások közül: kitűzőket, csápokat, kollázsokat, katicabogaras láblenyomatot lehet majd készíteni. Az év legrövidebb éjszakáját a Fabatka koncert színesíti, varázsüvegek, világító röppentyűk és fényfestés világítják majd be. Éjszakába hajlóan a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt izgalmas kerti vetítéssel zárul a program.

A belépés a program egész ideje alatt ingyenes.

PROGRAM

18.00 és 18.30 – Kocs Irénke biológus tárlatvezetése a Variációk hat lábra című rovartani tárlaton (a budapesti Magyar Természettudományi Múzeum vendégkiállítása)

19.00 – 21.00 „Bogaras” foglalkozások a múzeumkertben:

•             bogaras kitűző, csápok, kollázsbogarak, katicás láblenyomat készítése

•             varázslatos üvegek

•             játék világító röppentyűkkel

20.00 „Fény-szín-tér” festés

21.00 Fabatka koncert

22.00 Filmvetítés – Csodabogarak (Aprónép) – francia animációs sorozat (a MUKKK Kulturális Egyesület szervezésében).

23.00 Filmvetítés – Mikrokozmosz. Füvek népe. (R. Claude Nuridsany, Marie Perennou) – francia-svájci-olasz természetfilm.

A program ideje alatt a Tein teaház büfét működtet.

A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát.

Kimaradt?