Lezárult a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét negyedik kiadása

Vasárnap, június 1-én délután került sor az RMDSZ Főtitkársága, a Romániai Magyar Könyves Céh és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által szervezett 4. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét hivatalos záróeseményére, melynek keretén belül Hegedüs Csilla, államtitkár, az RMDSZ kulturális főtitkár-helyettese, valamint Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere búcsúztatták a rendezvényt, megköszönve a kiadók jelenlétét, illetve a szervezők kitartó munkáját.

„Kiemelkedően fontos, hogy az erdélyi magyar könyvmustra itt Kolozsváron, a Bánffy-palotában kapjon teret” – hangsúlyozta Hegedüs Csilla, hozzátéve: „szükség van arra, amit az ilyen és ehhez hasonló rendezvények céljukul tűztek ki, hogy felmutassuk itt, a jövendőbeli ifjúsági fővárosban, az esélyes kulturális fővárosban, hogy mi, erdélyi magyarok, mit termelünk, és mivel tudunk hozzájárulni a térség kulturális életéhez és szellemi értékeihez”.

Horváth Anna Cserna Szabó András gondolatsorával értékelte a rendezvényt: „Az igazi jó könyv nem a polcon, hanem a hátizsákban, az éjjeliszekrényen vagy éppen a strandtáskában lakozik – én pedig remélem, hogy a négynapos rendezvény alatt sikerült mindenkinek elég sok könyvet vásárolni ahhoz, hogy az elkövetkező egy évben, a következő kiadásig, mindig legyen egy jó könyv mindannyiunk táskájában”.

A felszólalások végén a szervezők nevében H. Szabó Gyula köszöntötte a jelenlevőket, majd ezt követően a Bagossy Brothers Company koncertjével zárult a könyvünnep 2014-es kiadása.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?