Tizennegyedik alkalommal gurul a rádió

Május 29-én, csütörtökön Firtosváraljáról indul a 13 tagú kerékpáros csapat, akik elsősorban a Marosvásárhelyi Rádiót, nem utolsósorban pedig a kerékpározást és a turizmust népszerűsíti kilenc napon át. A Gurul a rádió nevű projektről szerdai sajtótájékoztatójukon számoltak be a rádiósok.

Kádár Zoltán és Nemes Attila találta ki másfél évtizeddel ezelőtt a rádió kerékpáros népszerűsítését, a hallgatókkal való kapcsolattartás e leegyszerűsített formáját. Az ötlet megvalósult és azóta is működik, évről évre elindul a csapat, hogy bejárja Maros, Hargita, Kovászna és Brassó megye több települését, találkozzon a hallgatókkal, megkérdezze véleményét a műsorokról, meghallgassa elvárásait, észrevételeit.

Az idén május 29-én, csütörtökön Firtosváraljáról indul a biciklis csapat, a terv szerint Farkaslaka, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Csíkszentgyörgy és Bánkfalva a célpont. A második napon Csíkszentgyörgyről indulnak, megállnak Csíkszentkirályon és a Kormos pataka mentén haladnak Erdőfüléig. Következik Bardóc, Barót, Előpatak, Árapatak, Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő, a negyedik napon Sepsiszentgyörgyről Tatrangig, az ötödiken pedig a Tatrang, Brassó, Zernyest szerepel a tervben. A továbbiakban Almásmező, Felsőszombat, Szentágota, Berethalom, Segesvár, Héjjasfalva, Zsákod, Székelyvécke, Nyárádszereda, Iszló, Tófalva és Marosszentgyörgy útvonalon érkeznek haza Marosvásárhelyre a bicikliző rádiósok.

Kádár Zoltán elmondta, száznál is több településen haladnak át, meg-megállnak beszélgetni a hallgatókkal, illetve tudósításokkal, élő közvetítésekkel belépni adásba. A magyar nyelvű tudósításokat rendszeresen naponta 9.15 és 9.30  között a Jó reggelt Erdély című műsorban lehet hallgatni, a 11, 14 és 18 órás hírekben, 11.30-kor és 16.45-kor a délelőtti, illetve a délutáni Rádióújságban. Aki még ennél is többet szeretne tudni arról, hogy mi történik a rádió munkatársaival a bicikliút során az nyomon követheti az eseményeket a rádió Facebook-oldalán, ahová esténként feltöltik az aznapi fotókat, videókat, megosztják az érdeklődőkkel az élményeket. Telefonálni is lehet a csapatnak a 0766 827 092-es telefonszámon reggel 7 és este 23 óra között.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?