Szakállas énekesnő nyerheti az Eurovíziót (VIDEÓ)

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál legmeglepőbb indulója minden kétséget kizáróan az oszták Conchita Wurst, akinek versenyen való indulása hazájában is nagy felzúdulást keltett – írja a hir24.hu.

Conchita Wurst, eredeti nevén Thomas Neuwirth transzvesztita énekes, ő képviseli Ausztriát a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában. Versenydala a Rise Like a Phoenix.

Az osztrák versenyző mindent megtesz azért, hogy elegáns nőnek látsszon, szakállától azonban nem hajlandó megválni, ez az évek során már a védjegyévé vált. A szakállas nőként fellépő Conchita az osztrák köztévé szerint már eleget bizonyított, mindenesetre hazájában a közönséget és a szakmát is megosztja a rangos versenyen való jelenléte. A támadások ellenére a 25 éves énekes nagyon magabiztosan állt színpadra a szerdai főpróbán és a csütörtök esti elődöntőn is.

https://www.youtube.com/watch?v=ToqNa0rqUtY

Egy osztrák lapnak azt nyilatkozta, már csak azért is esélyesnek látja magát a minél előkelőbb helyezésre, mert az Eurovíziós Dalfesztivál nagyon népszerű a melegek körében. Conchita egyébként már tavaly is csak hajszálnyira maradt le a nagy lehetőségtől, hogy indulhasson a dalfesztiválon,  Ausztriában második helyre szavazta dalát a zsűri.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?