Díszoklevél a Tokos zenekarnak

A kolozsvári Törökvágásban megszervezett Családi majálison díszoklevelet nyújtott át az RMDSZ Főtitkársága részéről Hegedüs Csilla kultúráért felelős főtitkárhelyettes a Tokos zenekar tagjainak. A fiatal zenészek „az erdélyi magyar népi kultúra átörökítéséért és népszerűsítéséért végzett kiváló munkájuk elismeréseként” kapták az oklevelet. A Tokos zenekarnak nemrég a magyarországi Felszállott a páva című népzene- és néptánc tehetségkutató vetélkedő fődíját ítélték oda neves szakemberek.

„Mi, kolozsváriak büszkék vagyunk ezekre a tehetséges fiatalemberekre. Az RMDSZ Főtitkárság pedig ezzel a szimbolikus gesztussal szeretné jelezni, hogy fontos az a hagyományőrző munka, amelyet hozzáértéssel és szeretettel végeznek” – hangsúlyozta Hegedüs Csilla a családi majális színpadán az oklevelek átnyújtását megelőzően és gratulált a közösségi rendezvény szervezőinek, a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórumnak és az RMDSZ Kolozsvári Nőszervezetének.

Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje beszédében kiemelte: jövőre Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővaros lesz és méltán viseli majd ezt a címet. 

Kapcsolódók

Kimaradt?