Végleges a szombati Családi Majális programja

Elkészült a kolozsvári Családi Majális végleges programja, ezt kedden délelőtt ismertette a sajtóval Antal Géza főszervező és Geréd Imre, a kolozsvári önkormányzat legfiatalabb képviselője.

Geréd Imre elmondta: a rendezvény nem újdonság, hiszen ez lesz a harmadik év amikor megszervezik, keretet adva a majálisozás hagyományának. 2012-ben ökörsütéssel egybekötött szabadtéri programot szerveztek a kolozsváriaknak, tavaly ezen a rendezvényen már nem csak kolozsváriak, hanem a megye több településének a képviselői is részt vettek a különböző versenyeken és programokon. Idén pedig a kolozsvári önkormányzat támogatásával sikerült még nagyobbra bővíteni a rendezvényt.

A korábbi évekhez képest kicsit változtattak a koncepción és a középpontba a család, valamint a tartalmasan együtt töltött idő kerül az idei rendezvényen – mutatott rá a főszervező, Antal Géza.

A szombati programoknak három fő pillére lesz. A sportokért a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub és a Kolozsvár Teker társaság felelnek. Bemutatókat, vetélkedőket, csapatversenyeket szerveznek, amelyek között helyet kapnak az apa-fia vetélkedők, de a lányokat és anyukákat is bevonják különböző tevékenységekbe.

11.00 – Bicikliversenyek (Kolozsvár teker Sportegyesület) 
12.00 – Gyereksátor (Életfa Családsegítő Egyesület) 
12.30 – Focis bemutató és labdajátékok (Dribli Erdélyi Gyerekfociklub) 
14.00 – Borkóstoló 
15.00 – Keljfeljancsi Bábszínház: Vitéz László 
16.00 – Mérai Hagyományőrző Néptánccsoport  
16.30 – Szentmihályi Rügyek Néptánccsoport 
17.00 – Tokos Zenekar 
18.00 – Deák Albi és bandája 
20.30 – Tábortűz

A kulturális programok keretében bábelőadás, néptánc és koncertek kapnak helyet. A Tokos zenekar a „Felszállott a páva” tehetségkutató versenyben elnyert első helyezése óta először lép fel itthon. Az este további részében a hangulatfelelős Deák Albi és bandája.

Az Életfa Családsegítő Egyesület a gyerekeket színes programajánlattal várja: kézműves tevékenységekkel, társasjátékokkal, sárkánykészítéssel.

A szombaton délelőtt 11 órakor kezdődő rendezvény helyszíne a Törökvágás, a Népművészeti múzeum melletti tér. A részvétel mindenki számára ingyenes. A helyszínen lehetőség van étel és ital vásárlására, de szabadtéri rendezvényről lévén szó, piknikezésre is sor kerülhet. Sötétedés után tábortűzzel zárul a Családi Majális, ha az időjárás is megengedi.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?