Közeleg Várad legnagyobb kulturális fesztiválja

Május 9-én, pénteken és 10-én, szombaton már tartják a május 11-18. között megrendezendő Festum Varadinum ünnepségsorozat előrendezvényeit Nagyváradon.

Új arculatot is kapott az 1992 óra évente megtartott Festum Varadinum, számolt be Szabó Ödön, az idei rendezvénysorozat kurátora, aki az új logó megtervezésére kiírt pályázat nyertesével, Németh Lászlóval közösen tartott sajtótájékoztatót.

Az idei, 23. alkalommal megtartandó programsorozatot a hagyományokhoz híven a négy történelmi egyház és az RMDSZ szervezi, mondta Szabó Ödön, aki azt is bejelentette: változás történt a szervező Varadinum Alapítvány élén, azt immár Koncsek-Vadnai Zita vezeti.

Ebben az évben közel hetven rendezvénnyel várják az érdeklődőket, szabadtéri előadások, Várad korai középkori történelméről szóló történelmi konferencia, író-olvasó találkozók, hagyományőrző rendezvények egyaránt megtalálhatók a programban. Arról még tárgyalnak a váradi önkormányzattal, hogy az milyen formában támogassa „Nagyvárad legnagyobb hagyományokkal rendelkező kulturális fesztiválját, mely a magyar közösség legszélesebb társadalmi bázisára épül” – fogalmazott Szabó Ödön.

A rendezvény új logóját is bemutatták, mint azt Németh László elmondta, abban hagyományos elemeket használt: Szent László hermája, a nagyváradi vár, a Köröst jelképező hullámok alkotják a logó grafikai elemeit a FV - Festum Varadinum - betűk mellett: 

Készítenek egyébként egy-egy logót az ifjúsági és a kulturális rendezvények számára is.

Kimaradt?