Bodor Ádám lesz pénteken Sepsiszentgyörgy vendége

Literatúrakedvelőknek való kivételes, ritka csemege: Bodor Ádám Kossuth-díjas író, a kortárs magyar irodalom nyilvános szereplést ritkán vállaló, halk szavú mestere március 28-án, pénteken 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein Teaház vendége. Az íróval Murányi Sándor Olivér beszélget.

Bodor Ádámtól szóban és írásban minden mellébeszélés idegen, a tartózkodó alkat ugyanakkor igen színes és hiteles személyiséget takar. Könyveiben – a legendás Sinistra körzetben, Az érsek látogatásában, a Verhovina madaraiban és a többiben – a lehető legtömörebb kifejtésre szorítkozik, mintha csupán a vázát írná meg valaminek. E visszafogott, puritán kifejezésmód azonban mai irodalmunk egyik leggazdagabb, klasszikus értékű, maradandó szerzői világát építi fel.

 Az író beszélgetőtársa, a székelyudvarhelyi Murányi Sándor Olivér az egyik legvitatottabb magyar regényt tudhatja magáénak a Kalligram Kiadónál megjelent Zordok, a székely szamurájjal.

A rendezvény Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa programsorozat része. Szervezi a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület és a Kónya & Kónya Ponopol. Támogató a Szépírók Társasága és a Tein Teaház.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?