Szombaton tartják a Fölszállott a páva első elődöntőjét (GALÉRIA)

Szombaton tartják a Fölszállott a páva 2014 című műsorának első elődöntőjét; a népzenei és néptáncos tehetségkutatót, -  amelyet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a Hagyományok Házával együttműködésben szervez - a Duna élőben közvetíti romániai idő szerint 19.35-től.

A 2013-ban 8 helyszínen megrendezett területi előválogatókból az idei Fölszállott a páva élő adásaiba, az elődöntőkbe összesen 48 produkció jutott be négy kategóriában: énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok, valamint táncegyüttesek versengenek egymással.

Márciusban négy adáson keresztül kategóriánként három-három produkció mutatkozik be a zsűri előtt, amelynek elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész. A testület tagja Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, zenész és Diószegi László, történész,  koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke.

Az elmúlt nyolc hétvégén a Duna nézői a területi válogatófilmeket láthatták: határon innen és túl, szakmai zsűri segítségével több mint ezer fiatal mérte össze tudását a népzenei és néptáncos tehetségkutatóban.

Kapcsolódók

Kimaradt?