Dsida-esttel ünnepli március 15-ét a Kolozsvári Magyar Színház

A magyar nemzeti ünnepen, március 15-én, szombaton este 8 órakor a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében újra látható lesz a „…nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak…” című Dsida Jenő pódiumest. A produkcióban Bogdán Zsolt és Csutak Réka, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának művészei valamint Kovács Éva, a Harag György Társulat örökös tagja lépnek fel.

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának előadását Szugyiczky István rendezte és állította össze.

„…Hallottunk-e egyebet évek óta, mint hogy meghalt a vers? Nagyképű, hamis pátoszú álpapok naponta mondanak halotti beszédet fölötte, s a két látó szemére megvakított, zaklatott ember már-már csakugyan hajlandó halottat látni az üres koporsóban. A vers a természettel egybeolvadó művészet, a legnagyobb a legtökéletesebb, a rezgő emberi lélek minden sziromnál finomabb szövésű virága…

Egyszerű és áhítatos, hívő lelkemnek hadd maradjon csoda, megmagyarázhatatlan örökké titokzatos… Csak azt lássam, hogy sok, sok éhes ember van együtt és kéri a verset mint a kenyeret…!

Az én költészetem:
fehér ház, soha be nem költözött,
kicsi fillér a jók pénztárcájában,
margaréta a rózsafák között.
Az én költészetem:
folyóra-hajló felvirágzott fák,
s ha majd csónakos,
nagy útra kelek minden szirmukat a fejemre szórják.”
Dsida Jenő

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-593468), valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?