Tótágas: könyvbemutató a 60 éves Kolozsvári Rádióban

Tótágas címmel foglalták kötetbe Rostás-Péter István rádiós jegyzeteit, amelyeket Könczey Elemér rajzai egészítenek ki. A kiadványt március14-én délután 5 órai kezdettel mutatják be a Kolozsvári Rádió halljában, Jakabffy Tamás  és Szilágyi Szabolcs közreműködésével.

Nem szándékolt közlési inger hajtja a rádiós sajtómunkást, hogy szövegként is rögzítse-továbbítsa ötletszerűen felvillanó, vagy akár alaposan átgondolt mondanivalóját. A Tótágas, mint a hatvanéves Kolozsvári Rádió heti rovata hiánypótló, vagy ha akarjuk, kihalófélben levő műfajnak, a rádiós jegyzetnek kínál menedéket, oázist, netán kitörési lehetőséget.

Hárompercekben elhangzó morfondírok az élet fonákságairól, vagy arról, hogy teljesen banális dolgokat nézhetünk másként, teljesen szokatlan szögből, mint amilyen a fejállás. A jógagyakorlatban elmélyülteknek napi, szokványos gyakorlat, a többieknek, mint amilyen a szerző is, agyserkentő mutatvány. Mert a fejbe/esetleg agyba tóduló fölös vérmennyiség talán artikuláltabb és szokatlanabb megközelítést szavatol. S hogy a szövegarádat ne öntse nyakon az olvasástól félig elszokott kötetfogyasztót, Könczey Elemér frappáns, friss grafikai szolgálnak nevetésre sarkalló pihenőkként.

Helszín és dőpont: március 14-én, pénteken 17 órakor a Kolozsvári Rádió halljában. A rendezvény házigazdája Dávid Gyula, a Polis Kiadó igazgatója és Bárdos Mária, a Donát 160. Egyesület elnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?