Gazdag programmal ünnepelt a szülinapos Agnus Rádió

Tizenegyedik születésnapját ülte szombaton az Erdélyi Református Egyházkerület rádiója, az Agnus. A gazdag program mellett első alkalommal sikerült huszonnégy órás élő adást adniuk is, egyelőre a világháló segítségével.

Hogy a délelőtt jól induljon, a Kétágú templom mellett már 11 órakor beindult a főzőcske. Az egyház Nőszövetségének AKSZA Utcagyermek Missziós Ház gyerekeivel közösen a Mikó étterem szakácsa siratta a hagyma hámozását és felvágását, amikor pedig minden elkészült, az udvarra kihelyezett üstben elkészítették az ízes csülkös babgulyást. Eközben a Reményik Sándor Galériában három generáció ült le játszani, a legkisebbek mellett fiatalok és idősebb asszonyok kártyáztak az asztal mellett.

Három, öt illetve hétgyerekes, tehát mai vagy korábbi mércével mérten is nagycsaládos párokat szólaltattak meg délután egy órától. Az élő közvetítésen járva láttuk, az átlagosan harminc éve együtt élő párok hogyan viszonyulnak egymáshoz, mennyire ismerik a másikat. A beszélgetés humorosra sikeredett: már az elején kiderült, az egyik házaspár férfi tagja úgy tudja, remekül előadott legényese vonzotta hozzá az asszonyt, a feleség azonban nem is emlékezett erre. A másik párnál az első randi rosszul sült el, a hölgy fél órán át szidta a „nagyképű alakot”, akiről végül alaposan megváltozott a véleménye. A harmadik házaspár szerelme bombaként robbant: a férfi az első randin – ami ráadásul nem is számított hivatalosan randinak – megkérte a kiszemelt fél kezét.

A család és irodalom kapcsolatát boncolgató találkozón Demény Péter Vallasek Júliával és Balázs Imre Józseffel beszélgetett, a záróünnepségre a Törökvágási Református templomban kerül sor délután 6 órai kezdettel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?