Születésnapot ül, egésznapos adást indít az Agnus rádió

Tizenegyedik évét töltötte be az Erdélyi Református Egyházkerület rádiója, az Agnus. Az évfordulót szombaton tartják meg olyan programok szervezésével, amelyekhez bárki csatlakozhat. A hétvégi ünneplésről pénteken délben tájékoztatott az egyház.

Elsődleges feladatuk az evangélium hirdetése, ezért pedig mindent meg kell tenniük, mondta el pénteken délelőtt Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, kifejtve: a régi kommunikációs terük beszűkült, de azok, akik nem járnak templomba, hallgatnak rádiót, olvasnak újságot, okostelefonon keresztül kommunikálnak a világgal. Éppen ezért erősítenek rá a párbeszédre, használva azokat az eszközöket, amelyek a 21. században elterjedtek.

A közeljövőben megnyíló médiaközpont éppen ezt a célt szolgálja majd, ahogy az Agnus Rádió 24 órássá bővülése is. Erről Kiss Gábor főszerkesztő elmondta, ugyan egyelőre csak a világhálón tesztelik – már szombattól – a teljes napot betöltő adást, amennyiben lehetőség lesz rá, az éterben is elérhetővé teszik a kínálatot. Más téren is gazdagszik a rádió, a Sepsi Egyházmegye mostantól saját tudósítóval erősíti a csapatot, emellett a marosvásárhelyi négy egyházmegye több lelkészét is felkészítik a rádiózásra.

Adorjáni László, a rádió igazgatója a szombati születésnapi programot ismertette. Reggel kilenctől este hatig vehető igénybe az Agnus busz, amely a különböző református intézményekhez látogat el, 11 órától a Kétágú templom alagsorában a Mikó étteremmel közösen főznek, míg a Reményik Sándor Galériában társasjátékra invitálják a családokat.

13 órától az Evangélikus-Lutheránus egyház Argay György termében szervezik meg az Agnus kávézót, 16 órától az Apafi kollégiumban zajlik az irodalmi óra. 18 órától szervezik meg a Törökvágási Református templomban a születésnapi gálát.

Kimaradt?